Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Σουβέρ από γύψο

 Τα σουβέρ αυτά τα είχαμε βάλει στο μάτι εδώ και καιρό.Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τα κάνουμε με τσιμέντο.Όταν μας έπιασε όμως  η όρεξη να τα κάνουμε δεν είχαμε τσιμέντο και έτσι βολευτήκαμε με ό,τι είχαμε δηλαδή γύψο καλλιτεχνίας.
       Βρήκαμε τα καλούπια που θέλαμε από πλαστικό ,ετοιμάσαμε τον γύψο και τον αφήσαμε στα καλούπια να στεγνώσει αρκετά καλά.Δεν βιαζόμαστε να τον βγάλουμε γιατί αν δεν είναι αρκετά στεγνός σπάει εύκολα(την πατήσαμε και ξέρουμε).
        Αυτό που γυαλίζει είναι το νερό που σιγά σιγά στεγνώνει.

 Όταν στέγνωσαν  τα βγάλαμε  και τα αφήσαμε να στεγνώσουν τελείως.Αλλάζει το χρώμα τους και ασπρίζουν σιγά σιγά και γίνονται πιο ελαφριά αφού χάνουν την υγρασία τους.
 Το επόμενο βήμα είναι βάψιμο με ακρυλικά ή χρώμα κιμωλίας.
 Η τσαχπινιά που θέλαμε να δώσουμε έγινε με φύλλο χρυσού .Περάσαμε την ειδική κόλλα και μετά το φύλλο.Η γυαλάδα τους ήταν τέλεια, αλλά επειδή είναι σουβέρ και θα δέχονταν ποτήρια έπρεπε να τα περάσουμε και με τρεις στρώσεις βερνίκι.

 Στο κάτω μέρος τους κολλήσαμε τσόχα για να τα προστατέψουμε .



 Δείτε τα  ...απλά και όμορφα .

9 σχόλια:

  1. Μονο όμορφα; πανέμορφα είναι και μου έρχονται χίλιες διακοσμητικές ιδεες για αυτα!
    Μπραβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΆ!
    Με ενα απλό υλικό κάνατε τόσο όμορφα σουβερ.
    Μπράβο σας κορίτσια.
    Να είστε καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφα τα σουβερακια σου. Μου αρέσει πολύ η ροζ πινελιά. Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πάνω που είχα αμφιβολίες για το πόσο γερά είναι η τσόχα που κολλήσατε τα σταθεροποίησε εντελώς χωρια που δεν θα γρατζουνά την επιφάνεια οπου θα στέκονται Και παλι καλοφτιαγμένα οπως όλα τα δημιουργήματά σας! !! Το χρυσό τους χάρισε την απαραίτητη τσαχπινιά για να κλέβουν εντυπωσεις Φιλάκια καλημέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω! Τι τέλεια ιδέα κι έψαχνα σουβερ από γύψο και δεν έβρισκα. Ερώτηση μιας και δεν έχω φτιάξει ακόμα, αν θέλω να δώσω ελαφρως αναγλυφη υφή Ίσα ίσα για εφέ, μπορώ να το κάνω την ώρα που αρχίζει να πήζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη που αργήσαμε να απαντήσουμε ,αλλά τώρα είδαμε το σχόλιό σας. Ναι πριν πήξει μπορείτε να τα κάνετε ανάγλυφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα τ κολλα χρησιμοποιείσατε και τι βερνίκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, την κόλλα την ζητάμε για φύλλο χρυσού και το βερνίκι είναι αυτό που είχαμε εκείνη τη στιγμή και το χρησιμοποιούμε για διάφορες κατασκευές ,μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε βερνίκι έχετε.

      Διαγραφή