Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Σελιδοδείκτης με πηλό για το σχολείο

 Στο τέλος της σχολικής χρονιάς   μαζί με τις τρίλιζες κάναμε στα κοριτσάκια δώρο και χειροποίητους σελιδοδείκτες με πηλό.Η διαδικασία πολύ εύκολη :
Με κουπ πατ σε σχήμα γατούλας κόψαμε το σχήμα σε πηλό αέρα.Αφού στέγνωσε το ζωγραφίσαμε με ακρυλικά χρώματα και το περάσαμε με βερνίκι (μόνο το μπροστινό μέρος).Κολλήσαμε με ατλακόλ τη γατούλα σε τσόχα που κόψαμε σ' αυτό το σχήμα(με πατρόν το κουπ πατ).Κολλήσαμε  ένα δεύτερο κομμάτι τσόχα ,πάλι με ατλακόλ,βάζοντας ανάμεσα και έναν μεγάλο συνδετήρα και έτοιμος  ο σελιδοδείκτης μας.Χρησιμοποιήσαμε δύο κομμάτια τσόχα γιατί έτσι κολλάει πολύ καλύτερα ο συνδετήρας  χωρίς  να υπάρχει ο  φόβος να ξεκολλήσει κάποια στιγμή.
 Εμείς είπαμε ότι το κάναμε δώρο πριν το καλοκαίρι (γι' αυτό και η ευχή),επειδή όμως τα σχολεία θα ανοίξουν σε λίγο είναι επίκαιρος και χρήσιμος,Μπορεί να γίνει σε ότι σχέδιο βρούμε ή μπορούμε να πλάσουμε εμείς .
          Δεν είναι πολύ όμορφοι;

3 σχόλια:

  1. έγιναν γλύκες οι γατούλες σας! και πόσο όμορφη σκέψη να φτιάξετε δωράκια!μπράβο σας!
    καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τί ιδέες μου έχετε δώσει όλον αυτόν τον καιρό, δεν μπορώ να σας το περιγράψω! (Καλά, το αποτέλεσμα δεν θα είναι σαν αυτά τα υπέροχα που φτιάχνετε εσείς, αλλά και μόνο να έχω να ασχολούμαι με κάτι, ε, σημαίνει πολλά!)
    Μπράβο σας, κοριτσάρες μου! Συνεχίστε να μας μαγεύετε με την έμπνευση και τη δημιουργικότητά σας!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, αστεράκια μου!
    ♥ ♥ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The blog are the best that is extremely useful to keep.
    I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
    I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much.
    ผลบอล

    ΑπάντησηΔιαγραφή