Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Σφραγίδες και στένσιλς DIY

 Ψάχνοντας και συνδυάζοντας διάφορες ιδέες για DIY σφραγίδες καταλήξαμε τελικά να κάνουμε τις δικές μας και είμαστε ενθουσιασμένες.
    Χρησιμοποιώντας  αφρώδη φύλλα για χειροτεχνίες (από τα βιβλιοπωλεία) κόψαμε διάφορα σχήματα με περφορατέρ(κοπτικά) και τα κολλήσαμε με ατλακόλ σε περίσσια κομμάτια από μπάλσα που είχαμε κρατήσει από άλλες κατασκευές.Οι σφραγίδες έτοιμες τόσο εύκολα κι απλά.Το μόνο πρόβλημα που είχαμε ήταν ότι το αφρώδες φύλλο δεν χωρούσε σε όλα τα κοπτικά ,οπότε χρησιμοποιήσαμε μόνο αυτά που το χωρούσαν.Για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιούμε χαρτί κουζίνας ,πριν στεγνώσει το μελάνι.
 Κάποια σχέδια τα αφήσαμε μόνα τους και  άλλα τα συνδυάσαμε ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλαμε να έχουμε.
 Το υλικό αυτό κόβετε πανεύκολα και με το ψαλίδι και χαράσσεται επίσης πολύ εύκολα με το κοπίδι.Κάποιες από αυτές (φάκελος φτερά-ονειροπαγίδα,αερόστατα,σύννεφα,γράμματα κ.α.) τις κάναμε με αυτόν τον τρόπο.
 Παρακάτω  βλέπετε κάποιες δοκιμές μας (σφραγίδες που χρησιμοποιήσαμε και αποτέλεσμα), Μια ακόμη  καταπληκτική ιδέα που βρήκαμε για DIY στένσιλ είναι αυτή εδώ.Εμείς έχουμε το εργαλείο που είναι για κόλληση μετάλλων με καλάι και δοκιμάσαμε με  αυτό .Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε  γιατί η μέθοδος είναι  πραγματικά τόσο εύκολη όσο φαίνεται στο βιντεάκι .Παλαιότερα είχαμε χρησιμοποιήσει κοπίδι αλλά μας δυσκόλεψε αρκετά αφού το κόψιμο είναι αρκετά δύσκολο και  πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή. Οι σφραγίδες και τα στένσιλς που κάναμε είναι πολλά και δεν βλέπουμε να έχουμε σταματημό.Τα χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό μεταξύ τους ,με άλλα που έχουμε αγοράσει κατά καιρούς ,με μελάνια, ακρυλικά ,μολύβια ακουαρέλας και ...και ...και...οι πειραματισμοί συνεχίζονται.

7 σχόλια:

 1. Κορίτσια εξαιρετική ιδέα! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Τα δικά μου κοπτικά δε νομίζω ότι χωράνε το αφρώδες, αλλά κάτι θα σκεφτώ. Να είστε καλά, φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετική και πολύ χρήσιμη η ιδέα σας κορίτσια !!!Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!!1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραίες οι σφραγίδες σας και στα στένσιλς!!!
  Είχα δεί κι εγώ αυτό το βιντεάκι και ήθελα από καιρό να δοκιμάσω να φτιάξω στένσιλ, αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα. Τώρα που βλέπω τα δικά σας και που επιβεβαιώνετε πως είναι εύκολο, θα το κάνω όπωσδήποτε!! Υπέροχες οι δοκιμές που κάνατε! Καλή συνέχεια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εχω ενθουσιαστει!! Τι ωραίες ιδέες και οι δύο!
  Τα ακρυλικά μελάνια δεν τα ξέρω αλλλά φαντάζομαι ότι και αραιο ακρυλικό θα κάνει.
  Και σκεφτόμουν να φτιάξω με αφρωδες υλικό τουβλάκια lego και να τα πατάω σαν σφραγίδες στα μπλουζάκια των παιδιών με χρωματα υφασματος, αλλά το φοβήθηκα και προτίμησα τη δοκιμασμένη λύση...
  Ευχαριστούμε που τα μοιραστήκατε μαζί μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστούμε για τις καταπληκτικές ιδέες, κορίτσια
  Φιλάκια και καλή εβδομάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  ดูหนัง

  ΑπάντησηΔιαγραφή