Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ανανεώσαμε την πιατέλα,ανακυκλώσαμε τα κεριά

   Όπως και οι περισσότερες στην μπλογκογειτονιά,έτσι κι εμείς κρατάμε στα ντουλάπια μας αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούμε πια.









Τη ροζ πιατέλα  την είχαμε κρυμμένη, γιατί όπως βλέπετε είχε σημάδια από σταγμένο κερί.Πρώτα την πλύναμε και την τρίψαμε καλά για να φύγει το κερί.Επειδή την θέλαμε για το σαλόνι την βάψαμε με χρώματα  που ταιριάζουν στο χώρο που θα μπει.
Πρώτα ένα πέρασμα  με μπεζ χρώμα.Δεύτερο χέρι με σφουγγάρι και χρώμα μπεζ ,καφέ και κίτρινο.Στο τέλος σε μερικά σημεία περάσαμε με το σφουγγάρι χρυσό ακρυλικό.Κάναμε και λίγο ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα και ριζόχαρτο και την περάσαμε με βερνίκι.Σε μερικά σημεία κολλήσαμε και μικρά στρασάκια έτσι για λίγη...γκλαμουριά. Τα ...μπιμπίκια που υπάρχουν  δεν είναι δική μας παρέμβαση.Ήταν κολλημένα  πάνω από το ροζ χρώμα και δεν έφυγαν με το πλύσιμο,μας άρεσε όμως το αποτέλεσμα που έδωσαν.



Την πιατέλα την θυμηθήκαμε και την αλλάξαμε γιατί ανακυκλώσαμε παλιά κεριά και θέλαμε κάπου να βάλουμε τα καινούρια.Ο τρόπος πολύ εύκολος.Κόβουμε σε κομματάκια τα παλιά κεριά,λαμπάδες ή ό ,τι έχουμε  και τα λιώνουμε σε ένα παλιό κατσαρολάκι (σε μπεν μαρί,μέσα σε ένα μεγαλύτερο  με νερό).Τα καλούπια μας ήταν χάρτινες συσκευασίες από χυμό ή γάλα.Τα φυτίλια είναι από κεριά που λιώσαμε,τα κολλήσαμε στον πάτο με λίγο κερί ,για να μην κουνιούνται και στο πάνω μέρος τα τυλίξαμε σε ένα καλαμάκι για τον ίδιο λόγο.Το κόκκινο κερί έγινε από κεριά που είχαν περίπου τέτοιο χρώμα.Τα πράσινα τα κάναμε με άσπρα ,μπεζ και κιτρινωπά κεριά ,αλλά βάλαμε στο κατσαρολάκι που έλιωσαν κομμάτια από πράσινη κερομπογιά.Όταν έλιωσε το κερί, το ρίξαμε στα καλούπια και τα αφήσαμε όλο το βράδυ να κρυώσουν.Την άλλη μέρα απλώς σκίσαμε τα κουτιά.
 Το πιο μεγάλο κερί το στολίσαμε με ένα κομμάτι ύφασμα που του  κάναμε ντεκουπάζ.
                                                                   Έτοιμα στο σαλόνι.

22 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!
    ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΑΤΕΛΑ!!!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΟ!!!
    ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΛΙ ΚΕΡΙΑ!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλεια έγιναν. Οι οδηγίες σας πολύ χρήσιμες. Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θαλεια κεφαλονια2 Ιουνίου 2013 στις 11:22 π.μ.

    κοριτσια μου αρεσει πολυ ιδεα σας.Μπάβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κορίτσια!!Καλό μήνα!!Καλό καλοκαίρι!!Εσείς τά αλλάξατε όλα!!!Τέλεια μεταμόρφωση!!!Η πιατέλα έγινε πανέμορφη!!Κάνατε καί ντεκουπάζ στό ύφασμα!!Μπράβο σας!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα τα άχρηστα τα μεταμορφώσατε σε πολύτιμα διακοσμητικά.
    Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφο!Και μου άρεσε και η ιδέα για τα κεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ αυτό που βλέπω!!!
    Και η πιατέλα και τα κεριά!!!
    Μπράβο σας!!!
    Φιλάκια!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια η μεταμόρφωση.Γεια στα χέρια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφη η μεταμόρφωση της πιατέλας και πολύ χρήσιμες οι οδηγίες για την ανακύκλωση των κεριών , καιρός να ανακυκλώσω τα παλιά μου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακούραστα και εργατικά χρυσοκόριτσα!!!Πολυ καλή η ενσωμάτωση και η όλη επεξεργασία της παλιάς πιατέλας !!Την κάνατε αγνώριστη και παρα πολύ .ομορφη!!Για τα κερια δεν έχω λόγια Μου δώσατε το σήμα για την δική μου εκκίνηση ..Εχω μία πολύ μεγάλη κούτα κερια για ανακύκλωση και όλο παίρνει αναβολή!!
    Ευχαριστω για τις οδηγίες μικρές μου! Μπορείτε να κάνετε και κυλινδρικά καλούπια με χαρτόνι στο ϋψος και στο πλάτος που εσείς επιθυμείτε!!!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πιατέλα έγινε φανταστική! Οι οδηγίες για τα κεριά πολύ χρήσιμες,γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και έχω πολλά μαζεμένα,ίσως τώρα να το επιχειρήσω. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολοκληρωτική η αλαγή της πιατέλας και τα κεριά ότι πρέπει γι αθτήν, ειδικά το μεγάλο! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα, κορίτσια!
    Η πιατέλα έγινε σούπερ και τα κεριά το ίδιο! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω κεριά, αλλά μιας και δίνετε τόσο κατατοπιστικές οδηγίες, ίσως το κάνω... Πολλά φιλιά, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκπληκτική η μεταμόρφωση της πιατέλας! Οσο για τα ..ανακυκλώσιμα κεριά , δεν έχω λόγια! Το αποτέλεσμα σας δικαίωσε και με το παραπάνω!! Σούπερ!!!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα να'χετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φτου να μην σας ματιάσω!!!! Μπράβο σας!!!! Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είστε φοβερές! Σούπερ ό,τι και να φτιάξετε! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο κορίτσια!!!! Οι δημιουργίες από "Για πέταμα" είναι οι πιο τέλειες!!!!
    Και η δική σας, πανέμορφη!!!
    Εγώ τις χαίρομαι πολύ περισσότερο απ' το να διακοσμήσω κάτι αγοραστό!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα!Πολύ όμορφη έγινε η πιατέλα σας και τα κεράκια φανταστικά!!!Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγαλη αλλαγη θα ελεγα προς το καλυτερο σιγουρα!!
    Φιλιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ πετυχημένη η μεταμόρφωση!...και πιατέλες παλιές έχω...και κεριά μαζεμένα έχω...κι`εσείς κορίτσια μου μου δώσατε ιδέα τι να τα κάνω!
    Να είστε καλά!..Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα Marileni μου..τι κάνεις κοριτσάκι?φυσικά μου άρεσε η magic αλλαγή και μεταμόρφωση της πιατέλας με τα κεράκια!!τρομερή η ιδέα για πράγματα που τα έχουμε αποθηκευμένα στο σπίτι και δεν τους δίνουμε σημασία!!Έτσι αλλάζει και το κέφι μας ειδικά τώρα το καλοκαίρι για την βεράντα με παρεούλα και ποτάκι!!φιλάκια πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή