Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη βάφτιση αλογάκι

 Αν και λίγο καθυστερημένα θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους  Χρόνια πολλά και η καινούρια χρονιά να σας φέρει ό,τι δεν έφερε η προηγούμενη,ό,τι επιθυμεί η ψυχούλα του καθενός σας!
        Φέτος τα Χριστούγεννα είχαμε αρκετό "τρέξιμο" αφού αναλάβαμε τον στολισμό μιας χριστουγεννιάτικης βάφτισης.Η μαμά (ξαδέλφη μας), που είχαμε στολίσει  και το σπίτι για τον γάμο της, μας ζήτησε να βοηθήσουμε και στη βάφτιση του μικρού της.Διάλεξε για μπομπονιέρα το ξύλινο αλογάκι σε γαλάζιο και επειδή η μέρα που θα γινόταν ήταν η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων είπαμε να δώσουμε και λίγο  γιορταστικό χρώμα.Έτσι μαζί με το γαλάζιο συνδυάσαμε το άσπρο και το κόκκινο.
       Απλά καφασάκια,που τα είδατε στην πρώτη φωτογραφία,βάφτηκαν και στολίστηκαν για να φιλοξενήσουν τις μπομπονιέρες.
            Με χαρτόνια κανσόν κάναμε το μπάνερ με το όνομα του μικρού.
 Μια απλή κορνίζα περάστηκε με  πάστα με κόκκους για να στολίσει το τραπέζι .Κολλήσαμε και το αλογάκι της  μπομπονιέρας.
 Με σανίδες που τις κολλήσαμε εύκολα και γρήγορα με ατλακόλ κάναμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για να κρεμάσουμε κάποιες από τις μπομπονιέρες.
 Με χαρτόνια από χαρτόκουτες και κανσόν  "στήσαμε" ένα χριστουγεννιάτικο καρουζέλ όπου κρεμάσαμε και τα αλογάκια.
 Για τα γλυκά που μοιράστηκαν (ντόνατς) ντύσαμε τρεις  χαρτόκουτες με καφέ χαρτί του μέτρου .Το εσωτερικό τους το ντύσαμε με άσπρη ταπετσαρία (που έφτασε στα χέρια μας το καλοκαίρι,10 ρολά των 10 μέτρων και φυσικά δεν την αφήσαμε να πάει χαμένη) και στολίστηκαν με κορδέλες και αλογάκια.

 Και το αποτέλεσμα (με αρκετό άγχος για το πώς θα "βγει") είναι αυτό ...Για τα τραπέζια εκτός από τα άσπρα κομμάτια ύφασμα χρησιμοποιήσαμε και αρκετά μέτρα κόκκινη φόδρα  για να δώσουμε  γιορτινή νότα στο σκηνικό...












6 σχόλια:

  1. Άχουου! Τί όμορφα που συνδυάστηκε η βάφτιση με το γιορτινό κλίμα των ημερών!!!
    ΑΠΊΘΑΝΑ ΌΛΑ, κορίτσια μου!
    Το δε καρουζέλ, χάρμα οφθαλμών!!!
    Να είναι γερός και χαρούμενος ο μικρούλης!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, αστέρια μου και τις πιο γλυκές ευχές μου για μια όμορφη χρονιά, γεμάτη υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό αποτέλεσμα!!!Επαγγελματίες!Το δέντρο ελπίζω να το κρατήσετε για κάθε Χριστούγεννα από εδώ και πέρα,είναι πανέμορφο!!!!

    Καλή Χρονιά κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα όλα όσα φτιάξατε για την βάπτιση του Μιχαήλ!!Τέλειος ο συνδυασμός του θέματος αλογάκι με τις Χριστουγεννιάτικες πινελιές! Καλοφώτιστο να είναι το αγοράκι!
    Καλή χρονιά να έχετε, κορίτσια, με υγεία, αγάπη και χαρά στις οικογένειές σας!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια πολλά και καλή χρονιά κορίτσια!!!¨ομορφη και φινετσάτη η διακόσμηση της βάπτισης καλοδουλεμένα όλα και όμορφα συνδυασμένα!!! μου θυμίσατε την δική μας βάπτιση πέρυσι την ίδια ημερομηνία το κόκκινο νε είναι πρωταγωνιστής!!! Φιλάκια πολλά σρυσοχέρες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχες δημιουργίες σε απόλυτα χριστουγεννιάτικο κλίμα!Χρόνια Πολλά με όμορφες δημιουργίες! Υγεία ευτυχία και έμπνευση να μην σε αφήσουν στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι πως τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που είτε κάνεις γάμο είτε κάνεις βάπτιση αν θέλεις ο στολισμός σου να έχει γιορτινή διάθεση κινδυνεύεις να πέσεις στην υπερβολή. Εδώ όμως τα καταφέρατε τέλεια κορίτσια, ο στολισμός ήταν τόσος όσος και είμαι σίγουρη πως όλοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι. Να ευχηθώ πάντα τέτοια και καλή χρονιά με υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή