Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ένα στεφάνι παντός καιρού

 Τον χειμώνα  αγοράσαμε από τη λαϊκή  ένα στεφάνι από κλαδιά.Η τιμή του ...1 ευρώ!
 Κάποια στιγμή θυμηθήκαμε ότι μας είχαν μείνει μερικά κομματάκια από το λινό ύφασμα που είχαμε κάνει αυτόν   τον καρέ(με ύφασμα που περίσσεψε από ένα σακάκι).
 Με  τα κομματάκια από το ύφασμα κάναμε λουλούδια σαν αυτά που κάνουμε με το χαρτί,κόβοντάς   το σαν σαλιγκάρι και τυλίγοντάς το(φανταζόμαστε ότι είναι γνωστά σε όλους ο τρόπος που γίνονται).Χρησιμοποιήσαμε επίσης σχοινί στο φυσικό του χρώμα και χάντρες.Όλα αυτά τα κολλήσαμε με ζεστή σιλικόνη πάνω στο στεφάνι.
 Επειδή πλησίαζαν Χριστούγεννα μας βόλεψε να το κρεμάσουμε σε έναν καθρέφτη.
 Όταν όμως μαζέψαμε τα στολίδια,  το ξεκρεμάσαμε κι αυτό.Δε θέλαμε όμως να το κρύψουμε, γιατί το χρώμα του και τα υλικά του ήταν ουδέτερα και δε θύμιζε Χριστούγεννα.Έτσι τυλίξαμε στο πλάι την λωρίδα με την οποία το κρεμούσαμε και την στερεώσαμε με μια καρφίτσα με "κεφαλάκι" για να μπορούμε όποτε θέλουμε να την ξετυλίγουμε.'Ετσι το στεφάνι μας έγινε... παντός καιρού!
    Το βάζουμε σαν διακοσμητικό πάνω σε κάποιο έπιπλο...
... το κρεμάμε όποτε θέλουμε στον τοίχο...

 ...ή το χρησιμοποιούμε για ...φωτογράφιση κοσμημάτων.
  Είναι ένα στεφάνι για όλες τις δουλειές!


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ουπς...έσπασε

 Στα χέρια μας έφτασε ένα κολιέ με κρύσταλλο μουράνο το οποίο είχε ένα ατύχημα.Έσπασε το πάνω κομμάτι από το οποίο μπορούσε να κρεμαστεί.Προσπαθήσαμε να το κολλήσουμε ,επειδή όμως κάποια μικρά κομματάκια λείπανε  η προσπάθειά μας στέφθηκε με απόλυτη ...αποτυχία.

 Τη λύση μάς την έδωσε το σύρμα.Πρώτα λιμάραμε το πάνω μέρος του κομματιού για  να μην είναι αιχμηρό και  μετά πλέξαμε γύρω του με χάλκινο σύρμα  μια "θήκη" έτσι ώστε να το κρατάει αλλά και να δημιουργηθεί θηλιά για να μπορεί να κρεμαστεί.Προσπαθήσαμε ετσι ώστε το σύρμα να είναι τόσο ώστε να το κρατάει,αλλά να μην κρύβει τα "νερά" του γυαλιού.
         Νομίζουμε ότι του δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία.Τι λέτε;

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος

 Δύο ανδρικά μπρελόκ φτιαγμένα με κορδόνι μακραμέ,μεταλλικές λεπτομέρειες και χάντρες .

 Bραχιολάκια για αγοράκια με κερόνημα μακραμέ και το σήμα της ειρήνης.
 Βραχιολάκια για κοριτσάκια με κορδόνι μακραμέ,μεταλλικές λεπτομέρειες και πέρλα.

 Και για  να μην μείνουν παραπονεμένες οι κυρίες ,ένα κολιέ με καρδιά από fimo ,μαργαριταράκια και σουέτ κορδόνι.


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κούκλα ραπτικής...στα μέτρα μας

 Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή,  ψάχνοντας  τιμές για κούκλες ραπτικής στο internet ,πέσαμε σε ένα βιντεάκι για κατασκευή κούκλας στα...μέτρα μας.Αυτό ήταν!Ψάχνοντας  στο you tube  για "custom dress form" μας έβγαλε δεκάδες βιντεάκια.Ακολουθήσαμε αυτό που μας φάνηκε πιο εύκολο(αν και η κατασκευή είναι λίγο πολύ ίδια) και να η δική μας προσπάθεια!Αρκετά εύκολη  για να γίνει ,αλλά ΟΧΙ μέρες που κάνει ζέστη.Εμείς το κάναμε μια ζεστή μέρα και ρίξαμε πολυυυυυύ ιδρώτα!
 Για να την... αποτελειώσουμε(να μην είναι και πολύ ...διαστημική) την ντύσαμε με ύφασμα που το κόψαμε και το ράψαμε στα μέτρα της.Το ύφασμα είναι μακό και έτσι εφαρμόζει αρκετά καλά πάνω της.Στην περιφέρεια ,στους ώμους και στο λαιμό κολλήσαμε και μια τρέσα για να την ομορφύνουμε λίγο.

 Εσείς ήδη την έχετε δει ,γιατί την χρησιμοποιήσαμε σε κάποιες φωτογραφίες μας,αλλά εμείς την χρησιμοποιούμε και για την ραπτική μας(τα ρούχα μας δεν σας τα δείξαμε).Το κόστος της μικρό ,αγοράσαμε μόνο τις ταινίες για το αρχικό στάδιο.Όλα τα υπόλοιπα τα είχαμε ήδη(είπαμε ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ τίποτε).Τώρα ψάχνουμε έναν τρόπο για να της βάλουμε και βάση.Όταν τον βρούμε θα...επανέλθουμε.


Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται

 Ξύπνησε πάλι η αγάπη μας για το fimo και φτιάξαμε δύο κολιέ σε ουδέτερα χρώματα για να ταιριάζουν με πολλά ρούχα.




Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ανανεώσαμε την πιατέλα,ανακυκλώσαμε τα κεριά

   Όπως και οι περισσότερες στην μπλογκογειτονιά,έτσι κι εμείς κρατάμε στα ντουλάπια μας αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούμε πια.









Τη ροζ πιατέλα  την είχαμε κρυμμένη, γιατί όπως βλέπετε είχε σημάδια από σταγμένο κερί.Πρώτα την πλύναμε και την τρίψαμε καλά για να φύγει το κερί.Επειδή την θέλαμε για το σαλόνι την βάψαμε με χρώματα  που ταιριάζουν στο χώρο που θα μπει.
Πρώτα ένα πέρασμα  με μπεζ χρώμα.Δεύτερο χέρι με σφουγγάρι και χρώμα μπεζ ,καφέ και κίτρινο.Στο τέλος σε μερικά σημεία περάσαμε με το σφουγγάρι χρυσό ακρυλικό.Κάναμε και λίγο ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα και ριζόχαρτο και την περάσαμε με βερνίκι.Σε μερικά σημεία κολλήσαμε και μικρά στρασάκια έτσι για λίγη...γκλαμουριά. Τα ...μπιμπίκια που υπάρχουν  δεν είναι δική μας παρέμβαση.Ήταν κολλημένα  πάνω από το ροζ χρώμα και δεν έφυγαν με το πλύσιμο,μας άρεσε όμως το αποτέλεσμα που έδωσαν.



Την πιατέλα την θυμηθήκαμε και την αλλάξαμε γιατί ανακυκλώσαμε παλιά κεριά και θέλαμε κάπου να βάλουμε τα καινούρια.Ο τρόπος πολύ εύκολος.Κόβουμε σε κομματάκια τα παλιά κεριά,λαμπάδες ή ό ,τι έχουμε  και τα λιώνουμε σε ένα παλιό κατσαρολάκι (σε μπεν μαρί,μέσα σε ένα μεγαλύτερο  με νερό).Τα καλούπια μας ήταν χάρτινες συσκευασίες από χυμό ή γάλα.Τα φυτίλια είναι από κεριά που λιώσαμε,τα κολλήσαμε στον πάτο με λίγο κερί ,για να μην κουνιούνται και στο πάνω μέρος τα τυλίξαμε σε ένα καλαμάκι για τον ίδιο λόγο.Το κόκκινο κερί έγινε από κεριά που είχαν περίπου τέτοιο χρώμα.Τα πράσινα τα κάναμε με άσπρα ,μπεζ και κιτρινωπά κεριά ,αλλά βάλαμε στο κατσαρολάκι που έλιωσαν κομμάτια από πράσινη κερομπογιά.Όταν έλιωσε το κερί, το ρίξαμε στα καλούπια και τα αφήσαμε όλο το βράδυ να κρυώσουν.Την άλλη μέρα απλώς σκίσαμε τα κουτιά.
 Το πιο μεγάλο κερί το στολίσαμε με ένα κομμάτι ύφασμα που του  κάναμε ντεκουπάζ.
                                                                   Έτοιμα στο σαλόνι.