Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

΄Ενα καφάσι και δυο βάζα

 Ένα καφάσι από φρούτα που έπεσε στα χέρια μας ήταν ό,τι πρέπει σε μέγεθος  για το πάνω μέρος του ψυγείου.
          Κάναμε σχέδια με γύψο χρησιμοποιώντας στένσιλ .Όταν στέγνωσε ο γύψος το βάψαμε με ριπολίνη νερού: ένα χέρι καφέ και μετά εκρού.Ακολούθησε τρίψιμο και πέρασμα με πατίνα στα ανάγλυφα σημεία.Τελειώσαμε με βερνίκι νερού.
        Μετρώντας τις πλευρές του και τη βάση του   ράψαμε με ύφασμα που είχαμε ένα κάλυμμα   που μπορεί να βγαίνει και να πλένεται.

 Το καφάσι που βάλαμε πάνω από το ντουλάπι του ψυγείου χωράει πολλά πράγματα που δεν μας είναι απαραίτητα συχνά και είχαμε πρόβλημα με την αποθήκευσή τους.
 Μαζί με το καφάσι μια που είχαμε χρώμα βάψαμε και δύο γυάλινα βάζα που τα είχαμε πολύ καιρό.Είχαν χρώμα εξωτερικά που με τον καιρό άρχισε να ξεφλουδίζεται.Αφού τα μουλιάσαμε σε ζεστό νερό και τα τρίψαμε καλά για να φύγει το εργοστασιακό χρώμα τα περάσαμε με το σφουγγάρι με ριπολίνη που χρησιμοποιήσαμε για το καφάσι.Κάναμε ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα και τα περάσαμε με βερνίκι νερού.

 Στα καπάκια τους που ήταν από  ξύλο βάλαμε χερουλάκια.Βρήκαμε στα υλικά μας δυο χάντρες που μας άρεσε το σχήμα και το μέγεθος και ανοίξαμε τρύπα στο ξύλο (λίγο με το κοπίδι λίγο με το κατσαβίδι) ,όχι μέχρι την άκρη του ,αλλά τόση ώστε να χωράει η χάντρα και να είναι σταθερή.Περάσαμε τις χάντρες σε σύρμα χαλκού και με κολλά στιγμής τις κολλήσαμε στα καπάκια.
               Τα βάζα έγιναν καλύτερα κι από καινούρια και παραμένουν έτσι ακόμη αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τα αλλάξαμε.

9 σχόλια:

  1. Κορίτσια μου είναι πολύ όμορφα όλα σας !!
    Το καφάσι χρήσιμο και όμορφο , τα δε βάζα καινούργια με την ωραιότατη λεπτομέρεια στα καπάκια !! Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφο που έγινε το καφάσι! Στην αρχή από τη φωτογραφία το πέρασα για μπαουλάκι!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έγιναν καλύτερα από καινούρια!
    μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το μαγικό σας ραβδάκι το μεταμορφώσατε κάνατε πολύ καλή δουλειά και προσεκτική!! Μπράβο σας!!!Οσο για τα βάζα εγιναν υπέροχα αψογα και πιστεύω καλύτερα και από την πρώτη φορά!!!Μπράβο σας κορίτσα !!!Καλό σας βράδυ με δύο φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καφασακι μετα την επεμβαση σας κοπριτσια μετατραπηκε σε ενα παρα πολύ ωραιο μπαουλακι ... οπως και τα βαζα σας.. αυτή η λεπτομερει στο καπακι τους πολύ μου αρεσε... αμα υπαρχει φαντασία και διαθεση .. βγαινουν αυτα τα ομορφα αποτελεσματα μπραβο σας κορίτσια ..φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφες και οι δυο σας δημιουργίες, και άκρως χρηστικές. Μπράβο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά τα καφασάκια...πόσα μπορεί κανείς να κάνει!!! Το κάνατε τέλειο και...ζηλευτό!!!Αλλά και τα βαζάκια καλύτερα και από καινούρια!!!!!Πολλά πολλά μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειο και το καφάσι, τέλεια και τα βαζάκια. Αυτό με τα ανάγλυφα σχέδια με γύψο και στένσιλ δεν το είχα σκεφτεί. Πανέξυπνο!!! Καλή σας εβδομάδα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή