Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αλλαγή σκηνικού

 Στο τέλος του καλοκαιριού  βάψαμε τον μεγάλο τοίχο του σαλονιού γιατί χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες αλλαγές(σκαψίματα).Έτσι αλλάξαμε και το χρώμα  του και από πράσινος έγινε γκρι-καφέ. Για χρόνια(ακόμη και σε σπίτι που νοικιάζαμε και αργότερα στο δικό μας) είχαμε στον τοίχο πάνω από τον καναπέ τρεις πίνακες  με γκραβούρες .Επειδή τώρα ο τοίχος ήταν ουδέτερος ,και για  να λέμε και την αλήθεια τους είχαμε βαρεθεί κι όλας ,αποφασίσαμε να τους βγάλουμε.
    Μια έρευνα στην αγορά και στις τιμές των πινάκων μας απογοήτευσε,ακόμη και  η τιμή μιας αφίσας σε καλή ποιότητα  είναι τσουχτερή.Αποφασίσαμε λοιπόν να κρατήσουμε τις κορνίζες και να κάνουμε κάτι μόνες μας.Μετά από έρευνα στο pinterest καταλήξαμε ότι θέλουμε κάτι ζωγραφισμένο με ακουαρέλες.Το πρόβλημα είναι ότι η μια από  μας (που ήθελε να κάνει και τους πίνακες ) δεν ήξερε τίποτα από ακουαρέλες.Η λύση δόθηκε με τις ξυλομπογιές ακουαρέλας και οι πίνακες είναι αντιγραφή από το pinterest μιας που βιαζόμασταν να κάνουμε κάτι και να τελειώνουμε γιατί  πέρασαν και σχεδόν τρεις μήνες με άδειο τοίχο.
                     Η πρώτη  προσπάθεια  είναι αυτή.Η  διαδικασία  ήταν πολύ διασκεδαστική και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και όταν βαρεθούμε αυτά που βάλαμε την ξέρουμε τώρα την λύση:θα κάνουμε άλλα.
         Στην παρακάτω εικόνα  φαίνονται λίγο πώς ήταν οι πίνακες πριν(η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη γιατί την απομονώσαμε από μεγαλύτερη  παλαιότερη φωτογραφία).Για βάση τώρα δεν κρατήσαμε το άσπρο χρώμα αλλά κολλήσαμε τις ζωγραφιές μας σε σκούρο γκρι  κανσόν χαρτόνι  .Κάτω από κάθε  εικόνα  έχουμε την παραπομπή  στην πηγή,γιατί όπως είπαμε και παραπάνω εμείς κάναμε αντιγραφή.

                                                 πρωτότυπο(υπέροχοι πίνακες ,φανταστική δουλειά)
                                                     πρωτότυπο
                                                             πρωτότυπο
Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες(έχουμε ένα ...θεματάκι με τις φωτογραφίσεις),αλλά το φως  μας παίδεψε πολύ.

13 σχόλια:

  1. Βρε! τολμηρές !!!! αλλά τι λέω ,μόνον με τόλμη ,θάρρος και "θράσος" (από αυτό έχω μπόλικο οταν πρόκειται για δημιουργίες )μπορεί κανείς να πετύχει!!! Καλό το αποτέλεσμα αλλά με την υπομονή και το μεράκι που διαθέτετε θα προχωρήσετε πάρα πολύ!! Καλή συνέχεια κοριτσάκια...... Καλή Κυριακή!! Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε 'σεις!!! Τί υπέροχα πραγματάκια φτιάξατε πάλι?!
    Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους πίνακες!
    Νομίζω πως ταίριαξαν απόλυτα στο χώρο και το γκρι χαρτόνι τους πάει πολύ! (Κοίτα να δεις που δεν το είχα σε μεγάλη εκτίμηση αυτό το χρώμα!)
    Σας αφήνω πολλά ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και ευχές για ένα όμορφο Σαββατόβραδο!
    Έχετε πάντα το θαυμασμό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με γεια, κορίτσια! Έγιναν πολύ όμορφοι και ταιριάζουν στο χώρο!
    Να τους χαρείτε!
    Φιλιά, καλό Σαββατόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια, είσαστε φοβερές σε ιδέες. Ο πίνακες είναι πανέμορφοι και σίγουρα original μιας και τους φτιάξατε με τα χεράκια σας!!! Η αντιγραφή του σχεδίου.... εντάξει, το είπαμε.
    Καλορίζικος ο ανανεωμένος χώρος σας, να τον χαρείτε.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταιριάζουν πολύ καλύτερα με το χρώμα του τοίχου δεν το συζητώ. Όσο για το εικαστικό κομμάτι που να μην είσασταν και πρωταρες!!! Δεν ήξερα ότι υπάρχουν ξυλομπογιες ακουαρελας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρομερές ιδέες κορίτσια και η αντιγραφή πάει περίπατο αφού με τα χεράκια σας τις κάνατε!!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλόγουστος ο ανανεωμένος
    χώρος σας, παρά το ότι οι γραβούρες
    μου αρέσουν πολύ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο σας καλή συνέχεια κορίτσια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το συζητώ!!! Εγινε αγνώριστο!!! Η μεταμόρφωση απίθανη, το αποτέλεσμα πολύ φίνο!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή