Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Με ό,τι περίσσεψε Νο 2


 Ό,τι περισσεύει από διάφορες κατασκευές(και όχι μόνο) τα κρατάμε ώσπου  σε ανύποπτο χρόνο να μας κάνει κάποια ιδέα ένα "κλικ" και να τα ...βγάλουμε από τα μαύρα σκοτάδια που τα είχαμε βάλει.Ένα τέτοιο  "κλικ" έγινε κάποια στιγμή σερφάροντας και ψάχνοντας ιδέες για καφάσια.Είδαμε λοιπόν κάποια ξύλινα κουτιά που αναφέρονται ως κουτιά φύτευσης
 και τα χρησιμοποιούν για λουλούδια.Έτσι θυμηθήκαμε ότι από το "καφασωτό" που κάναμε για το μπαλκόνι μας περίσσεψαν πηχάκια.
   Τα υλικά που μαζέψαμε ήταν ό,τι είχε μείνει από άλλες κατασκευές.Τα πηχάκια(πάχος 1εκ. και πλάτος 5εκ) που ο σύζυγος τα έκοψε σε μήκος 74εκ, ατλακόλ,φίμο μπρονζέ(ναι, δεν είναι σοκολάτα),δύο μεταλλικά  διακοσμητικά στοιχεία που είχαμε κρατήσει από μια ζώνη που πετάξαμε και κομμάτια μπάλσα( το πιο χοντρό και το πιο λεπτό σε πάχος).
Η βάση μας  είχε τρία ξύλα και τα πλαϊνά από δύο.Αφού τα τρίψαμε με γυαλόχαρτο τα κολλήσαμε με ατλακόλ.Εδώ είναι όλα μαζί "σφηνωμένα" ανάμεσα σε περιοδικά για κολλήσουν καλά.Τα γράμματα τα κόψαμε με κοπίδι από το λεπτό μπάλσα και τα περάσαμε με γυαλόχαρτο για να λειάνουμε τις άκρες.
 Για τις μικρές πλευρές κόψαμε το πιο χοντρό μπάλσα  στις διαστάσεις που χρειαζόταν.Αφού τα κομμάτια μας(βάση ,πλαϊνά και άκρες ) ήταν έτοιμα τα κολλήσαμε μεταξύ τους πάλι με ατλακόλ.Τα αφήσαμε ένα βράδυ πάλι βάζοντας χοντρά περιοδικά και βιβλία στις μακριές πλευρές για να κρατάνε τα κομμάτια στη θέση τους και να κολλήσουν σωστά.

 Τα γράμματα τα κολλήσαμε κι αυτά και στις δύο μακριές πλευρές.Ακολούθησε βάψιμο (με χρώμα  που και αυτό είχε μείνει από το έπιπλο που βάψαμε για το δωμάτιο των κοριτσιών)και πατίνα  σε χρώμα λαδί.


 Η λεπτομέρεια δίπλα από το γράμμα έγινε με φίμο, κολλήθηκε και βάφτηκε .


 Οι παραπάνω λεπτομέρειες έγιναν με τα μεταλλικά κομμάτια από μια  παλιά ζώνη (τα κυκλικά)ενώ τα υπόλοιπα τα φτιάξαμε με φίμο σε μπρονζέ απόχρωση.Όλα περάστηκαν  και με πατίνα σε χρώμα χρυσό σαμπανιζέ.Τα κολλήσαμε με ατλακόλ.Τελειώσαμε περνώντας όλο το κουτί
 με σατινέ βερνίκι.Σίγουρα ο τρόπος  που κάναμε την κατασκευή μας είναι χρονοβόρος(περιμένοντας να κολλήσουν τα κομμάτια) αλλά ήταν ο πιο εύκολος για μας  αφού δεν έχουμε χώρο για καρφώματα, κλπ.... αλλά έτσι δεν φαίνονται και σημάδια από καρφιά.
    Επειδή σας κουράσαμε με τόσες λεπτομέρειες θα σας δείξουμε σε άλλη ανάρτηση πως διακοσμήσαμε το κουτί(το οποίο δεν έχουμε σκοπό να το αφήσουμε σε ησυχία μιας και έγινε  το αγαπημένο μας διακοσμητικό αντικείμενο).
                             Σας ευχόμαστε να έχετε μια πολύ όμορφη εβδομάδα!

21 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δικαίως έγινε το αγαπημένο σας διακοσμητικό αντικείμενο,εδώ έγινε το δικό μας!
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
    Μπράβο στους εμπνευστές και στους δημιουργούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να που με περισσεύματα γίνονται θαύματα !! Μπράβο πολύ
    ωραίο το κουτί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να που με περισσεύματα γίνονται θαύματα !! Μπράβο πολύ
    ωραίο το κουτί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο, κοριτσάκια μου ΑΠΙΘΑΝΑ!!!
    Φιλάκια!!!
    Να περνάτε όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!! πανέμορφο και με έξυπνο τρόπο φτιαγμένο!!!Κατατοπιστικές οι οδηγίες και ελαβα υπ'οψιν μερικά στοιχεία που θα με διευκολύνουν σε μελλοντικές κατασκευές μου (όπως την χρήση του μπαλσα για γράμματα!!! μπραβο ταλαντούχες φίλες μου!!! Τα αυγουστιάτικα φιλάκια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη κατασκευή, αλλά και τα μοτιβάκια από φίμο, πανέμορφα και ταιριαστά με τα μεταλλικά στρογγυλά!
    Μπράβο σας!!!
    Φιλιά και καλό ξημέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ό,τι και να πω θα είναι λίγο!ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο κουτί, από το τίποτα! Αξιοποιήσατε με τον καλύτερο τρόπο τα περισσεύματα. Μπράβο! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δέν έχω λόγια κορίτσια πολυτάλαντα!!!Εγινε πανέμορφο!!!Καί τά διακοσμητικά αλλά καί η πατίνα τού δίνουν έναν αέρα shabby chic!!Mπράβο σας!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χίλια μπράβο, ευρηματικά και ταλαντούσα κορίτσια! Πανεμορφο το καφασάκι!! Με γούστο και φινέτσα φταγμένο! Να'στε καλά! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ✿✿·.

    Muito criativo!
    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil.¸¸
    .•°♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή